Betaalmogelijkheden

Er zijn legio betaalmogelijkheden bij Onderdelen.nl. Hieronder een overzicht.

iDeal

Heb je toegang tot internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, SNS Bank, Regio Bank, Van Lanschot Bankiers, Knab, Bunq of de Triodos Bank? Dan kun je zonder speciale software gebruikmaken van iDEAL, de makkelijkste manier van online betalen.

 • Je plaatst je bestelling in je winkelwagen. Je kunt vervolgens kiezen om te betalen met iDEAL
 • Je wordt doorgestuurd naar je eigen internetbankieromgeving, waar je betaling klaarstaat. Vul de ontbrekende gegevens in en doe een betaling
 • Het bedrag wordt direct van je rekening afgeschreven. Onderdelen.nl krijgt dan bericht dat de bestelling is betaald
 • Als je je e-mailadres opgeeft, ontvang je via e-mail een bevestiging van je bestelling
 • Na het betalen keer je terug naar onze website om je bestelling af te ronden

Creditcard (VISA & Mastercard)

Als je gaat betalen vul je je VISA of Mastercard kaartnummer en vervaldatum in. Daarna vul je ook nog de laatste drie cijfers in, die op de achterkant van je creditcard staan. Het bedrag wordt opgenomen op je volgende betalingsoverzicht. Je kunt dit bedrag controleren voordat het van je rekening afgeboekt wordt.

De voordelen:

 • Je aankopen zijn verzekerd.
 • Uitgaven van jou als consument worden maandelijks afgeschreven.
 • je kunt gemakkelijk overal ter wereld betalen.
 • Veilige en makkelijke betaalmethode.

Bancontact Mister Cash

Met Bancontact kunnen Belgische rekeninghouders online aankopen doen middels hun bankpas. De veiligheid en betrouwbaarheid zijn absoluut gegarandeerd. Belgische klanten die bankieren bij de banken: Dexia, Fortis, ING, FINTRO, KBC, CBC, AXA bank en VDK Spaarbank kunnen via Bancontact eenvoudig online betalingen verrichten.

De voordelen op een rij:

 • Snel, simpel en veilig online betalen via uw eigen bank.
 • Op werkdagen voor 22:00 uur met Bancontact besteld? Dezelfde dag verstuurd.*
 • Bancontact heeft een relatief kleine toeslag voor transactiekosten bij Onderdelen.nl

*Mits voorradig.

Betalen na ontvangst

De prettigste manier van aankopen doen. Eerst ontvangen, bekijken en dan pas betalen. Deze betaalmethode is alleen mogelijk voor bestellingen binnen Nederland. Voor achteraf betalen geldt een toeslag van € 1,50 + 3% van het totaal factuurbedrag.

Je ontvangt standaard een e-mail met betaalmogelijkheid via iDEAL. Als je niet internetbankiert kun je het bedrag overschrijven met de gegevens die in de e-mail vermeld worden. Betaal na ontvangst hanteert een betalingstermijn van 14 dagen. Onderdelen.nl werkt voor achteraf betalen samen met betaalbedrijf Multifactor. Samen werken wij met het concept ‘eerst ontvangen, bekijken en dan pas betalen’. Met betaal-na-ontvangst kun je eenvoudig betalen zonder gebruik van kaartreaders en bankpassen, ook op je smartphone of tablet. En je kunt zelf bepalen wanneer de factuur betaald wordt binnen de gestelde termijn van 14 dagen.

Achteraf betalen is niet altijd mogelijk. Bij elke bestelling wordt automatisch berekend hoe de bestelling betaald kan worden. Het is niet mogelijk voor bedrijven om achteraf te betalen.

Betaalkosten € 1,50 + 3% van het totaal factuurbedrag.

Maestro

De verwerking van de Maestro-kaart via Internet gebeurt online via de 3D-Secure Merchant Plug-In (Saferpay MPI). Verder verloopt de betaling zoals bij creditcardbetalingen; de kaarthouder geeft bij het betalen online eenvoudig zijn Maestro-kaartnummer aan. Hij wordt vervolgens naar de pagina van zijn eigen bank (de bank die de kaart uitgeeft) geleid en kan daar zijn SecureCode (persoonlijk wachtwoord) ingeven.

Overboeking

Overboeking betekent dat je, na het plaatsen van je bestelling, eerst het orderbedrag zelf overmaakt op de aangegeven rekening van onze betalingsprovider Multisafepay. Je ontvangt hierover een e-mail. Het betalen kan het eenvoudigst met internetbankieren van je bank.

Houd rekening met één tot drie werkdagen overboektijd.

Sofort Banking

Met SOFORT Banking is het online betalen eenvoudiger dan ooit! Je gebruikt hiervoor gewoon je vertrouwde gegevens van Internetbankieren. Deze methode is geheel veilig. Het betalingsproces vindt in real-time plaats, zodat je bestelling - sneller dan bij een gewoonlijke bankoverschrijving - direct kan worden verwerkt.