Hoe kun je de batterij duur van een smartphone verlengen

De autonomie van een smartphonebatterij blijft voor veel gebruikers een heikel punt. In Android zit een functie waarmee je de batterijduur wat kan verlengen.

Als je geluk hebt zingt de batterij van je smartphone het nét een volle dag uit. Iedere stroombesparende maatregel is dus meegenomen. In Android bestaat de mogelijkheid om de wifi-verbinding uit te schakelen zodra het toestel in de sluimerstand duikt.

Om die functie op je Android-toestel te activeren ga je via Instellingen naarDraadloos en Netwerk waar je op WiFi klikt. Je krijgt dan het netwerk te zien waarmee je verbonden bent plus de eventuele andere netwerken in je omgeving. Wanneer je vervolgens met de Menu-toets de geavanceerde instellingen oproept, zul je zien dat er een functie in het lijstje staat: WiFi ingeschakeld laten tijdens het sluimeren. Je hebt hier keuze uit drie standen: Altijd (de standaardinstelling), Alleen indien aangesloten (op het stroomnet) en Nooit.

Opmerking: op sommige toestellen heet de tweede optie Alleen indien ingeschakeld. Dat is bijzonder verwarrend en berust ongetwijfeld op een foutieve vertaling.