HDMI codering oud en nieuw

Nieuwe logo's voor HDMI versieaanduiding

Er is een nieuwe codering voor HDMI, zie hieronder de afgebeelde logo's.
HDMI-kabels zullen niet langer met versienummers worden aangeduid alsmede ook apparaten die met HDMI zijn uitgerust.

De nieuwe coderingen en de daarbij behorende etiketten op verpakkingen gelden per direct 2011 voor alle HDMI-kabels die voor de nieuwe HDMI 1.4 versie ontwikkeld worden. Kabels voor eerdere versies moeten in 2012 omgecodeerd zijn.

Voor apparaten met een HDMI aansluiting gelden de nieuwe logo's vanaf 2012. De tot nu toe gemaakte apparaten worden niet terug geroepen, Maar kunnen gewoon met de oude codering verkocht worden. Wanneer er wordt gerefereerd naar de nieuwe codering, kan men dit eenvoudig met een referentielijst vergelijken of herleiden.

Referentielijst

High Speed HDMI Cable
De High Speed HDMI kabel is ontworpen en getest voor video resoluties van 1080p, ook geschikt voor geavanceerde display technologieën als 4K, 3D, en Deep Color.

Als u een van deze technologieën gebruikt of u koppelt u 1080p display aan een 1080p apparaat zoals een Blu-ray Disc speler, dan is dit de aanbevolen kabel.

High Speed HDMI Cable with Ethernet
Deze kabel biedt dezelfde mogelijkheden als de basislijn zoals High Speed HDMI hierboven (1080p video etc.), plus een additioneel, toegevoegd data kanaal, beter bekend als het HDMI Ethernet kanaal voor netwerk. HDMI Ethernet Channel functionaliteit is alleen beschikbaar als beide apparaten ontvankelijk zijn voor een Ethernet kanaal.

HDMI 2.0

Versienummers (1.4 of 2.0) worden niet gebruikt voor kabels maar enkel voor de chipsets in de toestellen. Kabelfabrikanten mogen van het HDMI-forum zelfs geen versienummers gebruiken op hun kabels om verwarring ter vermijden. De 1.4 High Speed-kabels zijn perfect geschikt voor HDMI 2.0.

zie hier ons assortiment HDMI-kabels.