De wasmachine maakt veel lawaai

Maakt de machine veel lawaai, dan zijn meestal de lagers versleten. Als de lagers van de wasmachine defect zijn zal de wasmachine een harder geluid maken dan de wasmachine voorheen deed. In het begin zal een kapotte lager, een zacht gerommel laten horen, die zal snel toenemen tot een luider gierend geluid. Controleer of de wasmachine trommel soepel draait door met de hand de trommel rond te draaien. Als het rond draaien niet soepel aan voelt maar er speling wordt geconstateerd of deze maakt een onregelmatige beweging, zijn de lagers versleten / defect. Als u heeft geconstateerd dat de kogellagers van de wasmachine defect zijn is het verstandig deze zo snel mogelijk te repareren, Anders kan er meer schade ontstaan aan andere onderdelen van de wasmachine bijvoorbeeld aan de trommel, trommel-as en/of lagerkruis en is het niet meer de moeite waard de wasmachine te repareren.

TIP! Als er een lager defect is gaat het meestal om de lager aan de aandrijfzijde, maar als u roest tegenkomt is verstandig beide lagers te vervangen en de simmering (lager afdichting) mee te vervangen, Meestal gaan de lagers defect doordat de simmering (lager afdichting) lekt, waardoor de lagers gaan roesten.

Als u een beetje handig bent is de reparatie vrij gemakkelijk zelf te doen.

De lagers en de simmering kunt u gemakkelijk op maat van de lagers en de simmering op onze website bestellen, maar om zeker te zijn van de juiste onderdelen kunt u het beste de onderdelen bij ons aanvragen via het offerte formulier of via artikel zoeken met typenummer van uw wasmachine in onze webshop.

Het Typenummer / E-nummer / PNC-nummer vindt u bij de voorladers aan de binnenkant van de deuropening.

Stappenplan om de wasmachine lagers zelf te vervangen:

1: Zorg er voor dat u de stekker uit het stopcontact haalt;
2: Schroef de plaat aan de achterkant van de wasmachine los;
3: Haal de wasmachine snaar / aandrijfriem er af controleer deze op eventuele beschadigingen (wanneer de aandrijfriem scheurtjes vertoont of deze erg glad is kunt u het beste direct de snaar ook vervangen en met uw nieuwe lagers samen een nieuwe snaar / aandrijfriem bestellen);
4: Haal de pulley van de trommel as af door de bout losdraaien en pulley eraf te trekken;
5: Haal nu de borgspie uit de trommel as (als deze aanwezig is);
6: Haal de opsluitplaat die voor de trommellagers zit weg (als deze aanwezig is);
7: Verwijder de borging van de as (als deze aanwezig is);
8: Klop voorzichtig met een houten hamer op de as tot de trommel een stukje naar voren komt, nu is het lager van de as af geschoven.Haal nu het lager eraf. Schrijf nu de lager maat op, deze kunt u vinden op de zijkant van het lager ( bijvoorbeeld 6206 ZZ ).

Is dit niet meer leesbaar, gebruik dan het typenummer van uw wasmachine om de lagers en eventueel de Simmering ( lager afdichting ) in onze shop te bestellen. Het monteren van het nieuwe lager gaat in omgekeerde volgorde.