De koelkastdeur sluit niet goed

De koelkastdeur sluit niet goed? Dan kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn. De kans is groot dat je te maken hebt met een kapot onderdeel. In dat geval kun je altijd terecht in de webshop van Onderdelen.nl, wij helpen je graag aan de juiste vervangende koelkast onderdelen voor jouw reparatie. Het is heel belangrijk dat je direct op zoek gaat naar een oplossing, want als de deur van de koelkast slecht sluit, kan koude lucht uit het apparaat ontsnappen en warme lucht juist binnenkomen. Hierdoor moet de koelkast harder werken om bij te koelen, wat een ongunstig effect heeft op je energierekening. 

  • Deur koelkast sluit niet goed meer vanwege ongelijke ondergrond: dit is eigenlijk het eerste wat je even moet checken als je merkt dat de koelkast deur niet goed dicht wil. Een ongelijke ondergrond kan ervoor zorgen dat de deur niet meer goed dicht wil, dit heeft dan puur met zwaartekracht te maken. 
  • Koelkastdeur sluit niet goed door scharnier dat kapot is: de koelkast deur hangt scheef? Dit duidt vaak op een defect scharnier. Als er zichtbare slijtage is of je vindt ijzerslijpsel rond de scharnieren, dan is vervanging noodzakelijk. Zelfs als slechts één scharnier beschadigd lijkt, is het aan te raden om alle scharnieren te vervangen: ze hebben namelijk doorgaans een vergelijkbare levensduur.
  • Koelkast deurrubber sluit niet goed: inspecteer het deurrubber en kijk of je al duidelijke beschadigingen of slijtage ziet. Mogelijk is de rubberen afdichting verschoven waardoor koude lucht kan ontsnappen. Soms is het mogelijk om het rubber zelf weer op zijn plaats te drukken, en kan een schoonmaakbeurt helpen om het onderdeel weer in goede staat te krijgen, maar bij beschadigingen is vervangen de enige optie. Houd het typenummer van je koelkast bij de hand en gebruik dit om in het assortiment van Onderdelen.nl een vervangend deurrubber te vinden.