Metaalfilters van wasemkap vervangen of schoonmaken?

Om optimaal te blijven genieten van een frisse keuken is het belangrijk om je afzuigkap regelmatig te controleren en te reinigen. Niet alleen de buitenkant, maar ook de metalen vetfilters kunnen zo nu en dan een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Stoffen filters dienen vervangen te worden wanneer ze verzadigd raken met vet. Maak je metalen filters zeker om de twee maanden schoon.

Voor het schoonmaken van de metalen vetfilters kun je het beste een speciale reiniger of ontvetter gebruiken. Spuit beide zijden van het filter in met de ontvetter en laat dit gedurende tien minuten inweken. Maak ze daarna schoon met de afwasborstel en heet water. Reinigen met ontvetter is het beste voor je metalen filters, aangezien je dan geen kans hebt op kleurverandering.

Een andere optie is om de filters te reinigen in de vaatwasmachine. Wij raden altijd aan de filters met de hand schoon te maken met een speciaal daarvoor bestemde reiniger of ontvetter. Bij het reinigen in de afwasmachine is de kans op verkleuring erg groot! Zelfs als je filters volgens de handleiding vaatwasbestendig zijn, dien je er rekening mee te houden dat ze (ietwat) zullen verkleuren. Wil je ze toch reinigen in de vaatwasser, doe dit dan op de volgende manier:

Leg de filters plat in de vaatwasser met de vette kant naar onderen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is zodat ze niet klem liggen. Je hoeft de filters niet heel heet te wassen, een programma van veertig graden is voldoende. Plaats ze na het drogen weer terug en je kunt met een gerust hart weer heerlijk koken! Hoewel de vetfilters erg lang mee gaan, is hun levensduur helaas niet onbeperkt. Zijn je filters vettig, zien ze er erg vies uit, en helpt schoonmaken ook niet meer? In onze webshop kun je eenvoudig nieuwe bestellen, zodat je dampkap er weer perfect uitziet.

Metalen gaas afzuigkap filter